BMC Helmond

BMC Helmond

Neurofeedback (ofwel neurotherapie) is een nieuwe en veelbelovende behandelwijze voor psychische en neurologische klachten. Neurotherapie is gebaseerd op de verbetering van hersenactiviteit. De relatie tussen hersenen en gedrag, de neuropsychologie, vind ik een uitermate boeiend vakgebied en als neurofeedbacktherapeut volg ik de ontwikkelingen daarin met veel interesse.

 

 

Dankzij de vorderingen in neurowetenschappelijk onderzoek komen we steeds meer te weten over de wijze waarop bepaalde problemen, ziektes en klachten samenhangen met hersenactiviteit. Door afwijkende hersengolfpatronen met neurofeedback te corrigeren nemen de klachten af of verdwijnen zelfs geheel. Neurofeedback kan ook goed gecombineerd worden met andere behandelvormen.

stap voor stapIk heb een loopbaan achter mij liggen in welzijn, onderwijs en hulpverlening en heb te maken gehad met mensen die allerlei problemen hadden in hun dagelijks functioneren. Mijn interesse in de rol van de hersenen is daarbij steeds groter geworden. Na mijn HBO-studie (Social Works, cum laude) heb ik op universitair niveau certificaten behaald op het gebied van psychologie en psychopathologie en toen ik hoorde van de opleiding tot neurofeedbacktherapeut wist ik meteen dat dat de volgende stap moest zijn.

 

Psychosociale hulpverlening middels ACT

Naast neurofeedback is ook een traject mogelijk waarbij we middels gesprekken komen tot verbetering van de klachten. Ik werk daarbij volgens de methodiek ACT (acceptance and commitment therapy). In mijn benadering is verheldering van het probleem en een stapsgewijze route naar de oplossing kenmerkend. Het tarief voor een psychosociaal gesprek is €49,50.

Vanuit mijn registratie als Psychosociaal Registertherapeut NVPA/BCZ® worden  consulten psycho-sociale zorg door de meeste zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende verzekering (alternatieve of complementaire zorg). Het verplicht eigen risico is hier niet bij van toepassing. Ik informeer u graag over de details van de verzekeringsvoorwaarden.