BMC Helmond

Neurofeedback bij BMC

neurofeedback is een leerproces

Neurofeedback (ook wel neurotherapie genoemd) is inmiddels sterk in opkomst en nog volop in ontwikkeling. De verwachting is dat het binnen enkele jaren tot de reguliere gezondheidszorg zal behoren en het aanbod van neurofeedbacktherapeuten is dan ook groeiende.

Het Biometrisch Centrum (BMC) baseert de behandelprotocollen op wetenschappelijke studies en werkt met medische apparatuur die voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen (ISO-certificering).


BMneurowetenschappelijk onderzoekC vindt het van groot belang dat neurotherapie wordt uitgevoerd door deskundig opgeleide therapeuten die goed op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Daarom biedt deze organisatie een eigen opleidingstraject en nemen de gediplomeerde neurofeedback-therapeuten deel aan nascholingsbijeenkomsten. De therapeuten van BMC wisselen ook onderling hun inzichten en ervaringen uit.

BMC is, samen met een aantal wetenschappelijke partners, bovendien ook zelf betrokken bij neurowetenschappelijk onderzoek en werkt met technische partners aan de verdere ontwikkeling van apparatuur en software.