BMC Helmond

Tariefinformatie

eerst meer weten? vraag een gratis informatief gesprek!

U kunt een afspraak maken voor één van de volgende mogelijkheden.

Informatief gesprek: een vrijblijvend gesprek waarbij u uitleg krijgt over neurotherapie en een eerste indruk krijgt van de behandelwijze. Zo’n informatief gesprek duurt ongeveer een half uur en is kosteloos.

Intake: een intake bestaat uit een klachtbespreking, een (Q)EEG-meting en een behandeladvies. Van de resultaten ontvangt u een schriftelijke rapportage en een toelichting daarop. Een intake duurt 1 tot 1,5 uur en kost € 89,50 (incl. 21% BTW).

Behandelingen: als uit de intake blijkt dat neurotherapie mogelijk is, dan volgen een reeks behandelingen neurofeedback. Het therapieverloop wordt per behandeling vastgelegd, zodat de voortgang goed gevolgd kan worden. Een behandeling duurt 30 minuten en kost € 49,50 (incl. 21% BTW).

 

Tussenmeting: na elke 10 behandelingen wordt opnieuw een (Q)EEG-meting uitgevoerd om na te gaan wat het behandeleffect is op de hersenactiviteit bij de verschillende metingen, bij BMC Helmond worden daar géén extra kosten voor berekend, het tarief voor een tussenmeting is dus gelijk aan het behandeltarief. 

 

Eindmeting: indien u dit op prijst stelt dan is aan het einde van de behandelingenreeks ook een (Q)EEG-meting mogelijk (vergelijkbaar met de meting ten tijde van de intake) waarvan u een schriftelijke rapportage ontvangt. Het tarief van deze nameting is € 89,50 (incl. 21% BTW).

 

De betalingen worden maandelijks voldaan middels een automatische incasso, degewenst kunt u ook contant betalen. Wekelijks ontvangt u een factuur die u (indien van toepassing) ter declaratie kunt sturen naar uw zorgverzekering.

 

TARIEFVERGELIJKING

Het is vooraf moeilijk te voorspellen hoeveel behandelingen nodig zijn, dit is immers afhankelijk van de aard van de klachten, de ernst ervan en de snelheid waarmee het brein het leerproces doorloopt. Om toch enigszins de kosten van een neurofeedbacktraject tussen verschillende therapeuten te kunnen vergelijken, kunt u bijvoorbeeld uitgaan van een veelvoorkomend behandeltraject bestaande uit: de intake, 25 behandelingen en 2 tussenmetingen.

 

wachtkamer BMC HelmondBij de keuze van een therapeut is het natuurlijk ook van belang of u in het eerste gesprek een goed contact heeft met de therapeut: is de uitleg helder, voelt u zich begrepen en worden uw vragen duidelijk beantwoord? Ook de voorzieningen in de wachtruimte kunnen een rol spelen bij de keuze: als u als ouder uw kind begeleidt, is het immers prettig om de wachttijd comfortabel door te kunnen brengen. BMC Helmond biedt een prettige wachtruimte met koffie, boeken, tijdschriften en toegang tot internet via wifi.

 

Voor zakelijke cliënten, artiesten (bijv. musici) en sporters die neurofeedback inzetten ten behoeve van prestatiebevordering en/of stressmanagement zijn de kosten zakelijk aftrekbaar bij de belastingdienst.